Eğitim Sitesi

GATEWAY Nedir? GATEWAY Hakkında Kısaca Bilgi

GATEWAY Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak GATEWAY:

Gateway, teknik olarak aynı türden olmayan iki protokol'ün anlaşılmasını sağlayan donanım ya da yazılım anlamına gelir. Örneğin Compuserve'ün kendi mesaj formatı ile Internet "e-mail" formatı arasında değişimi sağlayan bir "geçiş kapısı" vardır.Ama bu terim Internet üzerinde genellikle, bir sistemden diğer bir sisteme geçiş sağlayan bir mekanizmayı anlatır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

İki ağ arasındaki geçit. Bu şekilde bir ağdan diğerine veri iletimi yapılır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Gateway:

GeçitAynı işlevlere sahip fakat farklı yapılardaki ağlar arasında verileri aktaran cihaz ya da programlara verilen isim. mail gateway, router, protocol converter.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Network: 1. Bilgisayar ağı. Birçok bilgisayarın çeşitli yöntemlerle birbirine bağlanarak bazı bilgileri paylaşabilmelerini sağlar. 2. Kaynaklarını paylaşmak için birbirine bağlanmış 2 veya daha fazla bilgisayarın oluşturduğu yapı.

    DSL (Digital Subscribe Line): Normal telefon hatları üzerinden verilerin yüksek bant genişliklerinde iletilmesini sağlayan teknolojidir.

    Path: 3D bir doğru. Bu düz, eğrilmiş ya da basamaklar şeklinde olabilir. Bu tip bir Path boyunca objeler, ışıklar ya da kamera hareket edebilir. Pathler genelde Keyframe'lerden daha yumuşak bir hareket verirler.

    POINT: Adres: http://www.pointcom.com. Derecelendirilmiş ve tanıtımı yapılmış bir sürü Web servisi arasından bağlanmak istediğinizi buradan bulabilirsiniz. point ayrıca bir TOP 10 listesi ve uluslararası haberlerden başlıklar sunuyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü