Eğitim Sitesi

Fruktoz Nedir? Fruktoz Hakkında Kısaca Bilgi

Fruktoz Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Fruktoz:

Meyve şekeri adının çağrıştırdığı gibi meyvelerden çok Hindiba kökü ve sarımsakta bulunan bir şeker.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fruktoz:

Genellikle meyvelerde bulunan ve yapısında 6 karbon atomu içeren bir çeşit şeker molekülü.

 

Biyoloji Terimi Olarak Fruktoz:

Genellikle meyvelerde bulunan ve yapısında 6 karbon atomu içeren bir çeşit şeker molekülü.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Fruktoz:

Fruktoz basit yapda bir şekerdir ve doğal olarak meyvelerde, balda bulunur. Glikoz ile birlikte bildiğimiz sofra şekerini oluştururlar. Tat olarak en tatlı doğal şekerdir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Fruktoz:

Meyve şekeri.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Elektronegatiflik: Bir molekül içerisindeki atomun elektronları kendine doğru göreceli çekme kabiliyeti. Bir atomun bağ elektronlarına sahip çıkma isteğine elektronegatiflik denir. - Periyodik tabloda soldan sağa doğru gidildikçe atom çapı küçülür, çekirdek son katman elektronların yakındır ve elektronegatiflik artar. - Aynı grupta yukarıdan aşağı doğru gidildikçe atom çapı artar, çekirdeğin çekim gücü azalır, elektronegatiflik azalır.

    Bağ Entalpisi: Bağın kırılması için gerekli olan entalpi değişimi.

    Oktet Kuralı: Helyumun tek katmanı vardır ve elektron(e-) sayısı 2'dir. Diğer tüm soy gazların son katmanında 8 elektron(e-) vardır. Atomların soy gazlara benzemek için son katmanlarındaki elektron sayılarını 8'e tamamlamalarına oktet kuralı denir. Oktet kuralı kimyasal bağ için gerekli şart değildir. Oktet kuralı istisnaları olan bir genellemedir.

    Kolonya: Etil alkolün hacimce %80'lik çözeltisine kolonya denir. Kolonya yapılırken etil alkol çözeltisi içerisine limon, zambak gibi maddelerin özleri koyularak çeşitli kolonyalar elde edilebilir. Kolonya yapımında etil alkol yerine metil alkol kullanımı geçici uzun süre kullanımında kalıcı körlüğe neden olabilir. Kolonya dezenfektan olarak kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü