Eğitim Sitesi

Fotoselli Batarya Nedir? Fotoselli Batarya Hakkında Kısaca Bilgi

Fotoselli Batarya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fotoselli Batarya:

Sinyal üreten ve sinyal alan iki göz arasına giren bir cismin sinyali kesmesiyle belirli sıcaklıkta ayarlanmış suyun akışını kontrol eder. Düşük gerilimli elektrik enerjisiyle çalışır. Genellikle 6-9-12 voltluk gerilim yeterlidir. Gereksiz su tüketimini engellediği için tasarruf sağlar. 0.5-0.8 bar aralığında basınçla çalışır. Maksimum su sıcaklığı 70 °C olmalıdır. Su kullanımının bitmesinden 30 saniye sonra algılar ve kendini kapatır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Aplik Ayna: Bir mekanda bulunan aynayı aydınlatmak üzere, aynanın bulunduğu duvarın üzerine monte edilerek aynayı belirgin bir biçimde aydınlatan aplik çeşididir.

    Çatı: Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve dolu gibi etkenlerden koruyan elemanlar. Genellikle ahşap, çelik ve betonarmeden yapılan çatılar konut, işyeri, atölye, fabrika, hastane, okul ve buna benzer pek çok yapıda kullanılmaktadır. Sundurma, beşik, kırma, çadır, mansard, konik, piramit, soğanbaşı tipleri vardır. Çatı şekli binanın çatı katı döşemesi, iklim özellikleri vb. duruma göre değişiklik gösterir.

    Alaçam: "Karaçam"a Toroslarda verilen ad.

    Kat Kaloriferi: Kazan içindeki suyun istenilen sıcaklıkta ısıtılması ve bunun bir pompa vasıtasıyla radyatörlerde dolaştırılması ile mekanın ısıtılmasını sağlayan cihazlardır. Kat kaloriferli sistemlerde kullanılan yakma sistemi, kat kalorifer kazanı, çelik kazan, çelik dumanlı borulu kazan, döküm kazan olarak sınıflandırılır. Kat kalorifer kazanları tamamen doğalgaza uygun dizayn edilmiş olabileceği gibi mevcut mazotlu kat kalorifer kazanlarının doğalgaza dönüşümü de mümkün olabilir. Kat kaloriferlerinin kazanları hem atmosferik hem de üflemeli brülörlü olabilir. Boylerli tip cihazlarla sıcak su temini de sağlanabilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü