Eğitim Sitesi

Fosil Yakıtlar Nedir? Fosil Yakıtlar Hakkında Kısaca Bilgi

Fosil Yakıtlar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:

Kömür, petrol, doğal gaz gibi yenilenemeyen, canlı atıklardan oluşan doğal organik yakıtların tümü.

 

Biyoloji Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:

Aralarında petrol, doğal gaz, kömür ve turbanın yer aldığı jeolojik çağlar boyunca, oksijensiz sedimentler içerisine gömülmüş olan organik maddelerden oluşmuş yakıtlar.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fosil Yakıtlar:

Kömür, petrol, doğal gaz vb. gibi doğal organik yakıtların tümü. Fosil yakıtlar bitki ve hayvan maddesinin milyonlarca yıl boyunca toprak altında ayrışmasından oluşur.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Batı: Batı, günbatısı ya da eski dilde garp, coğrafyada yön bildiren dört ana sözcükten biridir. 4 ana yönden biri olan batı, Doğu'nun karşıtıdır. Güneşin battığı yön olmasına atfen "batmak" eyleminin kökünden türetilmiştir. Batı-doğu arasındaki düz bir çizgi; kuzey-güney doğrultusundaki çizgiyi dik keser. Coğrafya kurallarına göre, coğrafi haritalarda batı yönü daima sol yandadır.

    Deflasyon (Rüzgar Süpürmesi): Kurak bölgelerdeki kum ve tozların bazen küçük taş parçacıklarının, rüzgârın etkisiyle yerden, diğer bir yere taşınması.

    Adyabatik Isınma: Bir dağı aşan hava kütlesinin sıkışma sonucunda ısınması. Böyle bir hava kütlesi her 100 m alçaldığında 1° C ısınır.

    Orman Sınırı: Düşük sıcaklık veya yağış azlığı nedeniyle ormanın sona erdiği sınır

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü