Eğitim Sitesi

Form Nedir? Form Hakkında Kısaca Bilgi

Form Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Form:

Biçim, şekil.

 

Bilgisayar Terimi Olarak FORM:

HTML sayfalarında Web servisine bağlanan kullanıcıdan Web tarayıcısı sayesinde bilgi almak için kullanılır. Daha sonra bu bilgiler sunucu makinede kurulu olan özel bir programla değerlendirilir. Web sayfaları üzerinde formlar yaratmak için CGI programlamayı bilmek gerekir. CGI hakkında daha çok bilgi edinmek için http://the-inter.net/www/future21/html.html sayfasına bir göz atabilirsiniz. Bu adreste Web sayfası yaratmak ve CGI ile formlar yaratmak hakkında güzel bilgiler bulacaksınız.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Form:

Biçim, şekil.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Form:

1- Biçim, şekil. Bir şeyin istenilen ve olması gereken durumu.

2- Bir önermenin ya da akıl yürütmenin kalıbı, şekli, biçimi.

 

Sanat Terimi Olarak Form:

Bir şeyin dış biçimi ile birlikte, içyapısına verilen ad. Nesnenin, içinin de nasıl bir yapıda olduğunu gördüğümüz, durumlar için kullanılır. Bu noktada biçim ve form birbirinden farklı kavramlardır. Üç boyutlu nesnelerin yapısal özelliği, boşlukta kapladığı alan.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Form:

Üzerine veri girişi yapılması amacıyla çeşitli ortamlarda hazırlanmış belge.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Form:

Biçim, kütle. Bir şeyin şekli anlamındadır. Resim sanatında biçim, bir tablonun tümünün yapı bakımından kuruluşunu ifade eder.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Duyulan Geçmiş Zaman: Öğrenilen geçmiş zaman. Rivayet zaman. İşin önce anlatışın da sonra olduğu ve anlatıcının doğrudan tanık olmadığı geçmiş zaman, "-miş" ekiyle yapılır.

    Ağız: 1. Bir ülkede dilin, bölgelere ve sınıflara göre değişen söyleyiş özelliği. 2. Bir dilin veya bir lehçenin yazı diline oranla ve çoğunlukla ses, bazen de şekil, anlam ve söz varlığı bakımından birbirinden az çok ayrılan konuşma biçimleri: Türkiye Türkçesinin İstanbul ağzı, Aydın ağzı.

    Ortak Yüklem: Birden çok öznesi olan yüklem, birden fazla öznenin bağlı olduğu yüklem: Kız okula başladı, oğlan evde, gazetelerin A'larını B'lerini seçmeye (T.Buğra, İbişin Rüyası, s.60)

    Şimdiki Zaman: İş ve anlatışın aynı anda yapıldığını bildiren zaman. "-yor" eki ile yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü