Eğitim Sitesi

Flamura-85 Nedir? Flamura-85 Hakkında Kısaca Bilgi

Flamura-85 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Flamura-85:

Bitki boyu 80-90 cm, başaklar kılçıklı ve beyazdır. Daneler yumurta şeklinde oval olup rengi kırmızı, 1000 tane ağırlığı 44- 49 gr, Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa orta dayanıklı, yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Karasu-90: Sap uzunluğu orta-uzun, başakları Sarımsı-beyaz renkli, kılçıksızdır. Daneleri kırmızı renkli, orta uzunlukta olup, 1000 tane ağırlığı 48 gramdır. Kışlık karakterlidir. Yatmaya mukavemeti iyidir. Sürme, rastık ve paslara karşı mukavemeti iyi ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Palandöken-97: Bitki boyu uzun, Başaklar orta sık yoğunlukta, iğ şeklinde, beyaz ve kılçıklıdır. Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Kışlık olan çeşidin soğuğa dayanımı iyidir. Yapay ve doğal koşullarda, kahverengi pasa orta dayanıklı, diğer pas ve hastalıklara ise dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Gynoecium: Bir çiçekteki dişi organların hepsine gynoecium denir. Domates, biber, bezelye gibi sebze türleri ile kayısı, erik, kiraz gibi sert çekirdekli meyve türlerinde yalnız bir tane; çilek, ahududu ve böğürtlende ise çok sayıda dişi organ bulunmaktadır.

    Çuval Sondası: Çuvalın ağzının bir köşesinden tabanının karşı köşesine çaprazlama vurulmak suretiyle numune alınan sonda türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü