Eğitim Sitesi

Firavun Nedir? Firavun Hakkında Kısaca Bilgi

Firavun Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Firavun:

Eski mısırda hükümdarlara verilen unvan.

 

Tarih Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır hükümdarlarına verilen addır. O dönemlerde Mısır'da üretim araçları üzerinde özel mülkiyetin ol maması, her şeyin devlete devletin de, firavunlara ait olması bu hükümdarlara olağanüstü bir iktidar gücü vermiştir. Bu güç firavunlara tanrıkral özelliği kazandırmıştır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır krallarına verilen unvan.

 

Sanat Terimi Olarak Firavun:

Eski Mısır hükümdarlarına verilen unvan.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Yönerge: Herhangi bir konuda tutulacak yol için üst makamlardan alt makamlara belli bir esasa dayanarak verilen buyruk, talimat.

    İlahi: Allah ile ilgili olan, Allah'a özgü olan.

    Coğrafi Keşifler: 15. Yüzyılda pusula ve açık denizlerde uzun yolculuklara dayanabilecek gemilerin yapılmasıyla Avrupalıların (Portekizler ve İspanyollar) yeni yerler ve kıtalar keşfetmeleri. Coğrafi Keşiflerin Nedenleri - Doğu ülkelerinin zenginliği ve Avrupalıların buralara gitmek için yeni yollar aramaları. - İpek ve Baharat yolları ile gelen malların çok el değiştirmesinin fiyatları artırması, Avrupalıların bu ticaret mallarını ilk elden almak istemeleri. - Coğrafya bilgisinin ilerlemesi, yeni ve doğru haritaların yapılması. - Pusulanın geliştirilmesi sayesinde gemicilerin, büyük denizlere ve okyanuslara daha kolay açılmaya başlaması. - Dayanıklı ve sağlam gemilerin yapılması, cesur gemicilerin yetişmesi. - İstanbul'un fethinden sonra Türklerin, Doğu ticaret yollarına (İpek ve Baharat yolları) hâkim olmaları ve Avrupalıların açık denizlere çıkma ihtiyacı hissetmeleri. - Avrupa'da değerli madenlerin az bulunmasından dolayı kralların (İspanya ve Portekiz) gemicileri desteklemesi. - Avrupalıların Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri. - Avrupalıların dünyayı tanımak istemeleri.

    Bilimsel: Bilimle ilgili, bilime dayanan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü