Eğitim Sitesi

Fibril Nedir? Fibril Hakkında Kısaca Bilgi

Fibril Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fibril:

Telcik. (miyofibril=kas telciği; nörofibril=sinir telciği)

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fibril:

Telcik. (miyofibril=kas telciği; nörofibril=sinir telciği)

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Fibril:

İnce lif.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Fibril:

İnce lif.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Birlikte Yaşama (Simbiyotik İlişkiler): İki organizmadan birinin yada ikisinin canlılığını sürdürmesi için beraber yaşamalarına simbiyoz (Birlikte Yaşama) denir. İkiye ayrılır : 1- Yararlı Birlikler Kommensalizm, Mutualizm 2- Zararlı Birlikler Parazitizm (Parazitlik)

    Telomere: Kromozomun bitiş kısmı. Bu özel yapı, doşğrusal DNA moleküllerinin kendi kendini üretmesi ve dengeli yapısını koruması işlerine yarar Transkripsiyon: Bir DNA parçasından kopyalanan RNA sentezi.

    Otoliz: 1. Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir. 2. Herhangi bir etki sonucu lizozom içindeki enzimler, sitoplazmaya dağılırsa hücreyi sindirir ve bu olaya otoliz denir. Örneğin insan embriyosunda el ve ayak parmakları arasındaki boşlukların oluşumu, yaşlanmış ve görevini yerine getiremeyen hücrelerin ölümü ve kertenkelenin bir tehlikeyle karşılaştığında kuyruğunu bırakması otoliz olayına örnek olarak verilebilir.

    Niş: 1- Bir türün yaşmak, büyümek ve üremek için gereksinim duyduğu fiziksel ve biyolojik koşullar seti. 2- Yaşam alanında kalıtsal özellikleri ile ilgili gerçekleştirdiği yaşamının devamına yönelik faaliyetlerin tümüdür. Niş türün ekosistemdeki rolüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü