Eğitim Sitesi

Fetih Nedir? Fetih Hakkında Kısaca Bilgi

Fetih Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Fetih:

Bir kenti veya ülkeyi düşman elinden savaşarak alma eylemidir. Bu sözcük daha çok Müslümanların bu tür eylemleri için kullanılır.
"İstanbul 29 Mayıs 1453'te fethedilmiştir."

 

Tarih Terimi Olarak Fetih:

Bir kenti veya ülkeyi düşman elinden savaşarak alma eylemidir. Bu sözcük daha çok Müslümanların bu tür eylemleri için kullanılır.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Fetih:

Bir bölgeyi veya ülkeyi savaşarak almak.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Feribot: Gemi.

    Kültür: Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir. "Talas Savaşı'ndan sonra İslam'ın Türkler arasında yayılması kültürel bir sonuçtur." "Türkçemiz ve tarihimiz kültürümüzün temel unsurlarıdır." "Lale devrinde Türkler tarafından da matbaanın kurulması ve burada doğu eserlerinin basılması kültürel bir gelişmedir."

    Genişletilmiş örnek olay yöntemi: Örnek olayların toplumsal kuramlardaki yanlışları bulmak ve bu kuramları geliştirmek için kullanıldığı teknik.

    Etkileşim: Nesnelerin ya da olayların karşılıklı birbirlerini etkilemeleri anlamına gelir. Etkinin çift yönlü olanıdır diyebiliriz. Etkileşim; insanın olduğu her yerde söz konusudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü