Eğitim Sitesi

Fazilet Nedir? Fazilet Hakkında Kısaca Bilgi

Fazilet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Fazilet:

1- Ahlaki görevleri yerine getirerek kişinin olgun ve yüksek bir ahlaka sahip olması, iyi huylarla ruhunu güzelleştirmesi, üstünlük, iyi ahlâklılık.

2- İnsan yaradılışındaki bütün iyi huylar, erdem.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Fazilet:

Erdemlilik, olgunluk.

 

Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Fazilet:

Arapça, olgunluk, erdemlilik, üstünlük gibi anlamları ihtiva eder. Fazilet insanın doğuştan getirdiği iyi yönlerinin, olgunlaştırılmış şekline denir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Fazilet:

Olgunluk, erdemlilik, üstünlük, değer, kıymet. İffet, namus, güzel ahlak. İnsanın doğuştan sahip olduğu ve sonradan çalışma yoluyla geliştirip zenginleştirdiği güzel nitelikler.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Olağanüstü: Alışılmıştan, benzerlerinden farklı olan; beklenmedik bir zamanda yapılan, önceden tasarlanmamış olan; büyük bir hayranlığa yol açan; harikulade, fevkalade.

    Belagat: 1- İyi konuşma, sözle inandırma yeteneği. 2- Söz sanatlarını inceleyen bilgi dalı, retorik. 3- Konuyu bütün yönleriyle kavrayarak hiçbir yanlış ve eksik anlayışa yer bırakmayan, yorum gerektirmeyen, yapmacıktan uzak, düzgün anlatma sanatı. 4- Bir şeyde gizli olan derin anlam.

    Evrensel: 1-Bütün Dünya'yı ve insanlığı ilgilendiren. 2-Dünya ölçüsünde, dünya çapında.

    Ahiret Günü: İkinci surla başlayıp çeşitli safhalardan geçtikten sonra Cennet veya Cehennemde son bulacak olan ebedi (sonsuz) hayat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü