Eğitim Sitesi

Fan Nedir? Fan Hakkında Kısaca Bilgi

Fan Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fan:

Vantilatör.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Fan:

Havalandırmayı veya hava emişini sağlayan motor ve pervaneden oluşan makine.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fan:

1- Havalandırma aracı, pervane, pervane kanadı, vantilatör.

2- Sıcak veya soğuk havayı dengeli olarak savuran araç.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    LED Aydınlatma: LED fiziksel olarak katı yapıda, optoelektronik yarıiletken bir elemandır ve girişine gelen enerjinin çoğunu direkt ışığa çevirir. Enerji verimi, uzun ömür performansı, az ısı oluşturması, flaman teli ve hareketli parça içermedikleri için sarsıntı ve titreşime karşı mukavemeti ve tasarım esnekliği başlıca üstün özellikleridir. LED'ler oldukça düşük enerji sarfiyatlı (0,3W - 2W), ucuz maliyetli, çok uzun ampul ömürlü (100.000 saat), düşük voltajlı ürünlerdir (12 V). Işık seviyeleri diğer ışık kaynaklarına göre daha düşüktür. Genellikle evlerde yatak odalarında, otel odalarında, çocuk odalarında, yıldız ışığı efektli gece lambası gibi kullanılır. Renk değiştirme özellikleri yoktur. Işık rengi olarak beyaz, sarı, kırmızı, mavi ve yeşil renkleri mevcuttur. Güneş enerjisi ile kullanıma uygundurlar. Yarıiletken teknolojisinin gelişmesiyle daha küçük akımlarda daha yüksek şiddette ışık veren daha küçük ebatlarda LED'ler geliştirilmektedir. Bu da LED'lerin aydınlatma sistemlerinde kullanılmasında avantaj sağlamaktadır.

    Isı Yalıtım Malzemeleri: Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır. - Mineral lifli ısı yalıtımı malzemeleri (Camyünü, Taşyünü vb.) - Mineral ısı yalıtımı malzemeleri (Genleştirilmiş perlit vb.) - Sert plastik köpük ısı yalıtımı malzemeleri (Taneli polistren (EPS), Çekme polistren (XPS), Poliüretan vb.)

    Sismoloji: Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

    Ada Tipi Davlumbaz: Bu modeller tavandan asılırlar ve çatıdaki bacaya doğru havalandırma sağlarlar. Duvara monte edilen birimlerin karakteristiklerinin çoğuna sahiptirler ancak kurulumları daha zor olabilir. Genelde ada tipi mutfak tezgahı üzerine kurulurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü