Eğitim Sitesi

Etoloji Nedir? Etoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Etoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Etoloji:

Canlıların davranışlarını inceleyen bilim dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Etoloji:

Canlıların davranışlarını inceleyen bilim dalı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hipertonik: Solut molekülü konsantrasyonu daha fazla ve solvent (su) molekülü konsantrasyonu daha az olan çözeltidir. Karşılaştırılmış olduğu çözeltininkine göre daha büyük osmotik basıncı vardır.

    Alel: 1. Kromozomun belli bir yerinde (lokus) görülebilen, bir genin değişik formlarıdır. 2. Bir kromozom üzerindeki bir belirli lokusta yer alan bir genin alternatifi olan başka formu. 3. Bir karakter üzerinde aynı veya farklı yönde etkili olan iki veya daha fazla genden her biri.

    Kamçı: (Flagel, Flagellum) Bazı hücrelerde çeşitli şekil ve sayılarda yer almış hücre duvarının dışarıya doğru uzamış şekilleridir. Hücre dışında yer alan çıkıntı şeklindeki bu yapılardan uzun olanlarına kamçı adı verilir. Genel olarak hücrenin hareket etmesinde önemli bir rol oynar. Örneğin; E. coli kamçıları vasıtasıyla saniyede 50 mikron hız yapabilir. Bu durum bakterilerin çok hızlı hareket edebilme özelliklerine sahip olduklarını göstermektedir.

    Red-tide: Dinoflagellata takımında yer alan alglerin, yılın beli dönemlerinde okyanuslarda çok hızlı bir şekilde çoğalmaları ve bu alglerin içerdikleri pigmentin renginin suda yoğunlaşması sonucu ortaya çıkan görüntü, kırmızı kuşak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü