Eğitim Sitesi

Estomp Nedir? Estomp Hakkında Kısaca Bilgi

Estomp Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Estomp:

Kara kalem resimde çizgiyi veya pastel boyasını yaymak için kullanılan, kendi üzerine sarılmış kâğıt veya deri.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Güzel Sanatlar: Mimari, resim, heykel, müzik ve edebiyata verilen genel ad.

    Motif: 1. Bezeme ve süslemede bütünü oluşturan parçalardan her birine verilen addır. Örneğin rumi motifi gibi. Motif karşılığı olarak Türkçe örge sözcüğü de kullanılmaktadır. 2. Süslemede süs teşkil eden ayrı ayrı biçimlere verilen ad. 3. Yan yana gelerek bir bezeme işini oluşturan ve kendi başlarına birer birlik olan ögelerden her biri. 4. Bir yapıtta yinelenen çizgi ve renklerin her birine verilen ad.

    Skolâstik Felsefe: Latince sözcük anlamı "okul felsefesi" demektir. Genel olarak Orta Çağda hâkim olan Yunan felsefesinin kavramsal araçlarından yararlanılarak oluşturulmuş tanrı merkezli düşünce sistemi.

    Deformasyon: 1- Biçim bozma. Bir sanat yapıtında betimlenen figürlerin belli yerlerinin figürü tanınmama derecesine vardırmadan bozulmaya uğratılması. Batı sanatında özellikle Maniyerist üslubun kullandığı yöntemlerden biri olan deformasyon, Rönesans sanatındaki kusursuz anatomik tanımlamaya karış çıkış yollarından biridir. 2- Konunun özelliğini bozmadan, konuyu daha etkili anlatabilmek için bazı yerlerini olduğundan fazla göstermek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü