Eğitim Sitesi

Eşey Nedir? Eşey Hakkında Kısaca Bilgi

Eşey Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eşey:

Cinsiyet.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşey:

Cinsiyet.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Transformasyon: Eğer virüs girdiği hücrenin şekil değiştirmesine neden oluyorsa bu olaya transformasyon denir.

    Red-tide: Dinoflagellata takımında yer alan alglerin, yılın beli dönemlerinde okyanuslarda çok hızlı bir şekilde çoğalmaları ve bu alglerin içerdikleri pigmentin renginin suda yoğunlaşması sonucu ortaya çıkan görüntü, kırmızı kuşak.

    Parazitizm (Parazitlik ) (+/-): Birlikte yaşayan iki canlıdan biri birliktelikten yararlanırken diğeri zarar görür. Yarar sağlayan canlıya parazit (asalak) zarar gören canlıya konak canlı denir. 1. Tek Hücreli Parazitler: Virüsler, sıtma mikrobu (Plazmodyum) gibi. 2. Hayvansal Parazitler: A) Dış Parazit : Bit, pire, kene gibi hareket organı ve sindirim enzimi olan parazitlerdir. B) İç Parazit: Tenya kıl kurdu gibi hareket organı, sindirim enzimi olmayan, sadece sindirilmiş besinleri (glikoz, a.a ) kullanabilen parazitlerdir. Bu nedenle konak canlının sindirim sisteminde yaşamını sürdürebilir. 3. Bitkisel Parazitler: A) Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu B) Tam Parazit: Emeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt

    Biyotaklit: Doğadaki modelleri inceleyen, sonra da bu tasarımları taklit ederek veya bunlardan ilham alarak insanların problemlerine çözüm getirmeyi amaçlayan yeni bilim dallarıdır. Kısacası doğanın taklit edilmesine biyotaklit (biyomimetik) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü