Eğitim Sitesi

Eşantiyon Nedir? Eşantiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Eşantiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Eşantiyon:

Örnek, numune.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Destekleme Politikası: Tarımsal ürünlerin fiyatlandırılmasında belli bir fiyat düzeyinin altına düşülmemesi için hükümetler tarafından getirilen fiyat garantisidir.

    Altıntaş-95: Sap 110-120 cm boyundadır. Başakları kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Dane kehribar renkli, camsı yapılıdır. Yatmaya ve kurağa dayanıklıdır. 1000 tane ağırlığı ve hektolitresi yüksek, makarnalık kalitesi iyidir. Tarla koşullarında sarı pas, kara pas, sürme ve rastığa dayanıklı, kahverengi pasa ise orta dayanıklı olan makarnalık buğday çeşidi.

    Kamu İktisadi Teşebbüsü: Ekonominin kurallarına ve ekonomik gereklere uygun olarak, özel hukuk hükümlerine göre idare edilerek, işleyiş ve denetimleri iktisadi, ticari ve sınaî esaslara uygun olarak yapılan, özerk bir tarzda verimli ve rasyonel bir şekilde hizmet gören, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan teşebbüs ve teşekküllerdir.

    Karacabey-97: Bitki boyu orta uzunlukta, başaklar beyaz renkli, kılçıklı, daneler yumurta şeklinde ve kırmızıdır. 1000 tane ağırlığı 36 gramdır. Soğuğa, kurağa ve yatmaya, yapay ve doğal koşullarda sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, ekmeklik kırmızı yarı ser buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü