Eğitim Sitesi

Epik Şiir Nedir? Epik Şiir Hakkında Kısaca Bilgi

Epik Şiir Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Epik Şiir:

Kahramanlık yiğitlik, savaş konularını işleyen ya da tarihi bir olayı coşkulu bir anlatımla işleyen şiirlerdir. Bu tür şiirler okuyanda vatan ve millet sevgisi oluşturur.

 

Edebiyat Terimi Olarak Epik Şiir:

Yiğitlik, kahramanlık savaş temalarını işleyen şiir türü.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Dolaylı Tümleç: 1. Eylemin anlamını tümleyen ve yönelme, kalma, çıkma durumlarından birinde bulunan veya ilgeç alan tümleç. 2. Cümlede yüklemin anlamını çeşitli yönlerden tamamlayan ve kesinleştiren; bulunma, yönelme ve çıkma durumunu eklerinden biriyle veya bir edatla birlikte bulunan yalın veya grup durumundaki adın cümle bilgisindeki adlandırılışı. Başka bir anlatımla, bulunma, çıkma ve yönelme durumu ekleri veya bir edat almış bulunan tümleç türü: Mum ışığında başladığım yazıyı lüks ışığında devam ettirdim ve elektrik ışığında bitirdim. (A.N.Asya, Ayın Aynasında, s.72), Nihat masanın üstünden kibriti alarak ayağa kalktı. (P.Safa, Mahşer, s.69),

    Yardımcı Fiillerle Kurulmuş Birleşik Fiil: Ad soylu bir kelimeyle etmek, eylemek, olmak yardımcı fiillerinin birleşmesinden oluşmuş fiil türü: kabul etmek, yardım etmek, telefon etmek, mutlu olmak, namaz kılmak, şaşakalmak vb.

    Çoğul Ad: Aynı tür varlıkların birden fazlasını anlatan isimlere çoğul isimler denir. Örnek : kediler, kuşlar, evler

    Pekiştirilmiş Sıfat: Pekiştirme yöntemleriyle anlamı güçlendirilmiş sıfat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü