Eğitim Sitesi

Enterkonnekte Sistem (Ağ Şebeke) Nedir? Enterkonnekte Sistem (Ağ Şebeke) Hakkında Kısaca Bilgi

Enterkonnekte Sistem (Ağ Şebeke) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enterkonnekte Sistem (Ağ Şebeke):

Taşımada, İletimde, Nakilde karlılık ve güvenilirliğin arttırılması amacıyla, özellikle önemli miktarlardaki enerji alışverişi için iki ya da daha fazla sistem ya da şebeke arasında bölgeler arası ya da uluslar arası bağlantı olanağını sağlayan elektriki sistemdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Referans Süresi: Değerlendirmede esas alınan toplam süredir; emreamadelik (sa+dk) ile işletme dışı kalma (sa+dk) süreleri toplamıdır.

    Şebeke Genişletilmesi: Teşekkül veya Şirketin, abonelerin artan elektrik enerjisi taleplerini karşılamak amacıyla mevcut üretim, iletim, dağıtım şebekesinde yapacağı genişletmedir.

    Enerji / Maliyet Oranı Yöntemi: Bir tesisin inşası için gerekli enerji miktarının tahmininde kullanılan yöntemdir. Bu yöntem, tesisin çeşitli bileşenlerinin maliyetlerinin oldukça ayrıntılı bir biçimde analizi ve her bileşene enerji yoğunluk faktörünün uygulanması esasına dayanır.

    Özgül Isı Tüketimi: Santralda tüketilen yakıtın ısı eşdeğerinin, üretilen elektrik enerjisine oranıdır. Bu değer, belirli bir süre için hesaplanır ve üretilen enerji gibi brüt ya da net olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü