Eğitim Sitesi

Engizisyon Nedir? Engizisyon Hakkında Kısaca Bilgi

Engizisyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Engizisyon:

Orta çağda Katoliklerde katı din inanışlarına karşı gelenleri cezalandırmak için kurulan kilise mahkemelerinin adı. NOT: Kilisenin aforoz (dinden çıkarma) yetkisi vardı. Ayrıca enterdi (Papa'nın kralıyla birlikte bir ülkeyi aforoz etmesi, ülkedeki tüm kiliseleri kapatması) yetkisi vardı.

 

Tarih Terimi Olarak Engizisyon:

1- Ortaçağda batı ülkelerinde, Katolikliğin katı inançlarına karşı gelenleri ya da uymayanları sapkın sayarak cezalandırmak için kurulan kilise mahkemesidir.

2- Orta Çağda Hıristiyan dünyasında farklı inanç taşıyanları cezalandırmak amacıyla kurulan mahkeme.

3- Ortaçağ ve Yeniçağ'da Katolik Kilisesinin kendisine karşı gelenleri cezalandırmak için kurduğu dinsel nitelikli mahkemeler

 

Sanat Terimi Olarak Engizisyon:

Orta Çağ da, Katoliklerde katı din inançlarına karşı gelenleri cezalandırmak için kurulan kilise mahkemelerinin adı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Taşlama: Alaylı halk şiiri.

    RTÜK (Radyo Televizyon Üst Kurulu): (13 Nisan 1994) Radyo ve televizyon yayınlarını denetleyen kuruldur. RTÜK izleyicileri rahatsız edecek yayın yapanları uyarır gerekirse cezalandır.

    Tüketim: 1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi. 2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı. 3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

    Zafer: 1- Bir yarışma veya uğraşıda çaba harcayarak elde edilen başarı. 2- Savaşta elde edilen başarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü