Eğitim Sitesi

Emülgatör Nedir? Emülgatör Hakkında Kısaca Bilgi

Emülgatör Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Emülgatör:

Birbiri içerisinde karışmayan maddelerin karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan maddelere homojenlik kazandıran dışarıdan ilave edilen maddelerdir. Mayonez, hazır çorbalar vb. gıda ürünlerinde kullanılır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Emülgatör:

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Emülgatör:

Besinlere katılan ve onların kararlı emülsüyon haline gelmesini sağlayan katkı maddesi.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Emülgatör:

Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içinde homojen bir şekilde dağılması için kullanılan yardımcı madde. Örneğin; bir gıda ürünü içerisindeki yağ ve suyu homojen bir şekilde bir arada tutmak için kullanılır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Elektrot: 1. Elektron alışverişinin gerçekleştiği iletken levhalardır. Anot (+) ve Katot (-) olmak üzere ikiye ayrılır. 2. Yüzeyindeki maddeyle çözeltideki madde arasında indirgenme ya da yükseltgenme yarı reaksiyonunun gerçekleştiği uzun bir metal parçası, şerit veya levha. 3. Yüzeyinde daldırıldığı çözeltiden veya çözeltiye elektron aktarımı oluşan iletken.

    Rutherford atom modeli: Atomun çekirdeğinde proton bulunup, çekirdeğin etrafında tıpkı güneş sistemindeki gezegenler gibi dönen elektronlar mevcuttur.

    Üçlü bağ: İki atom arasında üç elektron çiftinin ortaklaşmasıyla oluşan kovalent bağ.

    Kristal Örgü Yapısı: İyonik bileşiklerde tanecikler son derece düzenli şekilde sıralanırlar. Buna kristal örgü yapısı denir. Kristal Örgüde; genellikle anyonların hacmi daha büyük olduğundan, anyonların aralarına katyonlar girerek belli geometrik yapıda kristal örgü oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü