Eğitim Sitesi

Emre Amadelik Süresi Nedir? Emre Amadelik Süresi Hakkında Kısaca Bilgi

Emre Amadelik Süresi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Emre Amadelik Süresi:

Bir enerji tesisinin ya da bir bölümünün bakım programı uyarınca işletme dışı bırakıldığı süredir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Marjinal İşletme Maliyeti: Verilen programlara bağlı olarak işletilmekte olan elektrik sisteminde (Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim dahil)meydana gelecek sürekli değişikliklerin (Yük, Malzeme, Revizyon, Bakım vd.) karşılığında sürekli ilavelerle veya eksiltmelerle Üretim, İletim, Dağıtım bölümlerinde veya bu bölümlerden satış noktalarına kadar şebeke parçalarındaki Üretim=Tüketim dengesini sürekli sağlayan en ekonomik (saatlik, günlük, aylık, yıllık) işletme seviyesini tutturan mali değerdir.

    BET: Birincil Enerji Talebi-Tüketimi

    Çift Terimli Tarife: Sözleşme gücü karşılığı Kilowatt (kW) miktarı üzerinden alınan bedel ile buna ek olarak tüketilen elektrik enerjisi kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır. Bu tarifenin amacı, bir yönüyle abone ölçeğinde toplam güç ihtiyacını belirleyerek sistemi kontrol altında tutmak bir yönüyle de aboneyi güç ile dengeli bir tüketime teşvik ederek gereksiz kapasite artırımlarını engellemektir.

    İletim Şebekesi: TUISO ya da İletim Hizmeti sağlayıcısına ait Yüksek gerilim şebekesi, ya da duruma göre, bu şebekenin bir bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü