Eğitim Sitesi

Elektriksel potansiyel(V) Nedir? Elektriksel potansiyel(V) Hakkında Kısaca Bilgi

Elektriksel potansiyel(V) Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Elektriksel potansiyel(V):

Elektriksel potansiyel enerjinin yüke oranına denir. 1 Coulombluk pozitif yükü referansın sıfır olduğu bir noktadan herhangi bir noktaya getirilmesi esnasında yapılan istir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Almaç: 1- Elektrik enerjisini başka çeşit enerjiye çeviren cihaz.(Fizik Kitabı) 2- Bir elektrik akımını alıp başka bir kuvvete çeviren cihaz, alıcı, reseptör. (TDK Sözlük)

    Yuvarlanma Hareketi: Bir aracın tekerleği dönmeye başladığında, araba da bulunduğu noktadan harekete geçerek ilerlemektedir. Öteleme ve dönme hareketini aynı anda yapan cisimlerin yaptığı harekete dönerek öteleme ya da yuvarlanma hareketi denir.

    Denge: 1- Birbirini ortadan kaldıran güçlerin sonucu olan hareketsizlik hâli (Bir cisim üzerine etki eden kuvvetlerin cismin yörüngesini ve hızını değiştiremeyeceği durumlar) 2- Cismin hızı sabit veya cisim durgun halde iken, o cismin dengede olduğu söylenir.

    Defosforilasyon: ATP molekülündeki fosfat grupları arasındaki bağlar yüksek enerjilidir. ATP + SU >>>(enzim)>>> ADP + P + Enerji(7300 cal) ATP üretim olayına fosforilasyon yıkımına defosforilasyon denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü