Eğitim Sitesi

Elektrik sistemi Nedir? Elektrik sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Elektrik sistemi:

Otomobilde, motoru ilk hareket için elektrikli olarak döndüren, motorun silindirlerinde sıkışan hava-yakıt karışımını ateşlemek için yüksek voltajlı kıvılcım sağlayan, lambaları yakan, kalorifer motorunu, radyo vb. gibi aletleri çalıştıran bir sistemdir. Bu sistemde marş motoru, kablolar, batarya, şarj dinamosu, regülatör, distribütör ve ateşleme bobini gibi kısımlar vardır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Air Conditioner: İklimlendirici bir diğer ismi ile klima anlamına gelir. Air Conditioner hava iklimlendirici anlamına gelir. Motorlu taşıtlarda A/C kısaltması olarak yer alır. A/C, 2000’li yılların başlarından itibaren otomobillerde opsiyonel değil, standart donanım olarak sunulmaya başlandı.

    Fren pabuçları: Yarım daire şeklinde kavis verilmiş bir metal parçasıdır. Üzerine ısıya karşı oldukça dayanıklı olan balata perçinlenmiştir. Frene basıldığı zaman, bu balata kampanaya sürtünerek frenleme etkisi gösterir.

    Yaprak yay: Çelik levhalardan, farklı uzunluklarda yapılarak birbiri üzerine konulma suretiyle meydana gelen yaydır.

    Lokma anahtar: İki ağızlı anahtarın aksine, cıvata ve somunun başını bütün köşelerinden tamamen kavrayan bir anahtardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü