Eğitim Sitesi

Ekstern Eğitim Nedir? Ekstern Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Ekstern Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Ekstern Eğitim:

Yükseköğretimin belirli dallarında devam zorunluluğu olmaksızın saadece yarıyıl içi ve sonu sınavlarına katılarak sürdürülen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ,ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri ,ilgili Yükseköğretim Kurumları'nca düzenlenen mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde alırlar.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    ÖSYM(Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi): Yüksek Öğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan, uygulayan, bilimsel kriterlere göre değerlendiren bu değerlendirme sonucunda adayların yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili bilimsel çalışmalar yapan Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir kuruluştur.

    Sınavsız Geçiş: Meslek Liselerinde okuyan ya da bu okullardan mezun olan öğrencilerin, kendi bölümlerinin devamı niteliğinde olan ve ÖSYM 'ce belirlenmiş meslek yüksek okullarına, sırasıyla mezuniyet yılı, okul türü, METEB, diploma notu ve son olarak ta doğum tarihleri baz alınarak yapılan bir elemeden sonra sınavsız olarak yerleştirilmesidir.

    e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim): Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojisidir. Bazı üniversitelerin uzaktan eğitim yüksek lisans programları mevcuttur.

    Ana Bilim Dalı: Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. (ÖR: Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü