Eğitim Sitesi

Ekonometri Nedir? Ekonometri Hakkında Kısaca Bilgi

Ekonometri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Ekonometri:

Matematiksel formüller ve istatistik deneyimlerin sentezi olan bir ekonomi branşıdır. Amacı, teorik modellerin gözlem ve deneylerle kontrolu, ayrıca ekonomik agregaların işletilmesiyle ilgili verilerin sağlanmasıdır.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ekonometri:

Ekonomik olaylar arasındaki ilişkilerin belirlenmesini, bu ilişkilerin matematik fonksiyonlarla belirtilmesini ve bu fonksiyonların doğruluklarının gözlemlere dayanılarak istatistiki metotlarla test edilmesini amaçlayın bir ekonomik araştırma dalıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Senkronize Olunacak Minumum Süre: Üretim Grubuna, sisteme senkronize olması gereken zamana ilişkin bilgi önceden verilmelidir. Bildirim, Üretim grubunun start şekline bağlıdır.

    Yük Dağıtım Toleransı: Sözleşmeler vasıtası ile her bir Üretim Grubuna tanınacak tolerans; şöyle ki sözleşmede ya da ESİ'nin Yük Dağıtım talimatlarında belirtilen toleranslar dahilinde kalan eksik yüklenmeden dolayı, üreticiye kapasite kaybı ödemesi yapılması ya da ceza uygulanması söz konusu olmayacaktır.

    Yük Dağıtıcı: TEİAŞ elektrik sistemlerinde üretim ve tüketime günün saatlik programlarından yararlanarak emniyetli, kaliteli, sürekli ve ekonomik olarak işletilmesine bizzat emir veren, işletme manevralarına koordinasyon ve kumanda eden Elektrik Teknisyeni veya Elektrik Mühendisidir.

    Merkez: Santral, trafo ya da birden fazla çıkış (fider)'den oluşan ve üzerinde izolesi bulunmayan örgülü çıplak iletkenlerden (harici) veya dahili (SF6) kumanda, ölçü ve koruma binalarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü