Eğitim Sitesi

Eklemeli (Eklentili) Diller Nedir? Eklemeli (Eklentili) Diller Hakkında Kısaca Bilgi

Eklemeli (Eklentili) Diller Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Eklemeli (Eklentili) Diller:

Sözcüklerin kökenlerini etkilemeden, önek, sonek ya da ara ek katılması. Bu terim, çekimli ya da ayrışkan olmayan dilleri ifade eder. Eklemeli dillerin en tanınmışları Altay dilleridir. Bu dillerin en önemli örnekleri Türkçe ve Moğolca'dır. Fakat bu aileye Japonca ve Macarca gibi birbirinden çok uzak bölgelerde konuşulan diller de dahil edilebilir. (Osmanlıca=İltisaki diller).

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Orkhestra: 1- Önceleri Dionysos şenliklerindeki dansların yapıldığı, daha sonra Klasik ve Helenistik Dönem Hellen tiyatrolarında koro ve oyuncuların yer aldığı bölüm. 2- Bir tiyatroda sahne yapısı ile izleyicilerin oturduğu bölümün arkasında kalan, koro için ayrılmış dans alanlarına verilen ad.

    Kibyra Conventus: Antik dönemde Phrygia Bölgesi kentlerinin bir kısmını da içine alan Kibyratis olarak ta adlandırılan bölge yargı merkezi.

    Synoikismos: Antik Çağ'da bazen bir kaç kent ya da ufak yerleşim birimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu kent-devletlere verilen ad.

    Korint Düzeni: Antik mimarlıkta kullanılan bir düzen olup, stilize akant yaprakları ile bezeli sütun başlıkları yoluyla diğer düzenlerden ayrılır. Dor ve ıyon düzeninden daha geç bir dönemde ortaya çıkmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü