Eğitim Sitesi

Ekip Nedir? Ekip Hakkında Kısaca Bilgi

Ekip Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Ekip:

Bir santral, kat, trafo merkezi gibi elektriki cihaz, makine, tesise Arıza, Revizyon, bakım ve deneme için müdahale edebilecek konum ve yeterlilikteki TEİAŞ, Anonim Ortaklığı Şirketler ve otoprodüktörler veya onların çağırdığı firma elemanlarından oluşan (Test, Röle, Trafo, Santral, Hat, Sinyalizasyon) çalışma ekibidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    EİH: Enerji İletim Hatları.

    Görevli Şirket: Tüm tesisleriyle yapılmış ve/veya yapılacak tesislerle ilgili hizmet tesislerinin yapımı, bakımı, işletmesi ile görevlendirilen Türkiye Cumhuriyetinde kurulu sermaye şirketi.

    Enerji Öntahmini: Enerji ekonomisi üzerinde etkisi olan muhtelif parametrelerin gelecek için öngörülen değerleri dikkate alınarak, enerji alanında ileriye dönük olayları ve eğilimleri belirleme faaliyetidir.

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü