Eğitim Sitesi

Eğitsel Kılavuzluk Nedir? Eğitsel Kılavuzluk Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitsel Kılavuzluk Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitsel Kılavuzluk:

1. Öğrencilerin, kendi olanaklarıyla bir öğrenim dalını ya da bir öğrenim programını seçmeleri ve ona göre ilerlemeleri konusunda onlara yardım etmeyi amaçlayan kılavuzluk alanı.

2. Meslekle ilgili, toplumsal ve kişisel konular yerine dersler, türlü öğretim programları ve okul yaşayışı ile ilgili sorunlar üzerinde öğrencilere yardımı öngören kılavuzluk etkinliklerine verilen ad.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    İçtepi: 1. Bir iş yapmak, bir eyleme geçmek için duyulan ve bireyin engelleyemeyeceği kadar güçlü istek. 2. Bireyi, doğrudan doğruya eyleme geçmeye zorlayan güçlü dürtü.

    Öğretme: 1. Eğitim - öğrenim sürecinin, öğrenciden başkasının denetiminde yürütülmesidir. 2. Öğrenme etkinliklerini yönlendirme ya da kılavuzlama işi.

    Kaynaştırma Yoluyla Eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak akranlarıyla birlikte sürdürmeleri esasına dayanan özel eğitim uygulamaları.

    Karşılaştırmalı Eğitim: Eğitim sorunlarının daha geniş bir çerçeve içinde ele alınması ve kavranması amacıyla değişik ülkelere ilişkin eğitim kuram ve uygulamalarını inceleyen eğitim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü