Eğitim Sitesi

Eğitim Psikolojisi Nedir? Eğitim Psikolojisi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Psikolojisi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Psikolojisi:

İnsanların gelişim özelliklerini ve öğrenme ilkelerini inceleyerek, eğitim ortamlarını etkili bir biçimde düzenlemeyi ve öğretme yoluyla öğrenmeyi verimli bir biçimde gerçekleştirmeyi amaç edinen uygulamalı bir bilim dalı.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Eğitim Psikolojisi:

Psikolojinin bulgularının eğitim ve öğretime uygulanarak kolaylıklar ve ilerlemeler sağlanması eğitim psikolojisinin konusuna girer.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bireycilik: 1. Toplum yaşayışında temel amacın, bireylerin başarı ve mutlulukları olduğu düşüncesini ileri süren öğreti. 2. Toplumun, bireylere ve kümelere geniş bir özgürlük tanıdığında gelişeceğine ve mutluluğa kavuşacağına inanan toplumbilim görüşü. 3. Bütün değerlerin, hak ve ödevlerin kaynağı olarak bireyi kabul eden ahlak görüşü.

    Dilbilgisi: 1. Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyen bilim. 2. İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilere anadilin ses, biçim ve cümle yapısı bakımından özelliklerini ve kendine özgü kurallarını öğretmek için okutulan ders.

    Bireysel Gelişme Planı: Her öğrenciye kendine özgü bir hızla ilerleme olanağı sağlayan çalışma programı.

    Bilinçaltı: 1. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan ruh durumlarının niteliği. 2. Bilinçte hiç yer almayan ya da henüz bilinç yüzüne çıkmayan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü