Eğitim Sitesi

Duyu siniri Nedir? Duyu siniri Hakkında Kısaca Bilgi

Duyu siniri Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Duyu siniri:

Dış yada iç reseptör organlardan yada duyu alıcılarından alınan uyartıları sinir merkezine ileten sinirler.

 

Biyoloji Terimi Olarak Duyu Siniri:

Dış ya da iç reseptör organlardan ya da duyu alıcılarından alınan uyartıları sinir merkezine ileten sinirler.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Aya: Yaprakların düz ve parlak yüzü.

    Menenjit: Ateş, şiddetli baş ağrısı, kusma, ense katılaşması, sayıklama gibi belirtilerle ortaya çıkan beyin zarı iltihabı.

    Bakteri: 1. Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, tek hücreli mikroskobik canlı. 2. Bir hücreden oluşmuş hücre çekirdeği olmayan canlı türü. 3- Monera aleminde yer alan zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri bulunmayan prokaryotik yapıdaki en ilkel tek hücreli canlı.

    Vejetatif Üreme: Bitkilerin kök, dal, yaprak gibi kısımlarından yeni bitkiler oluşmasına vejetatif üreme denir. Örnekler: * Sıcak ve nemli ortamda bekleyen soğanın filizlenmesi. * Çileğin sürünücü gövdesiyle yeni bitki oluşturması. * Söğüt, gül, kavak dalından yeni bitki oluşması, (çelikleme ile üreme) * Patates, yer elması gibi bitkilerde göze denen çıkıntıların yeni bitkiyi oluşturması, (yumru ile üreme) * Lale, nergis gibi bitkilerin soğanlarının uygun ortama ekilerek yeni bitki oluşturması,(soğan ile üreme)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü