Eğitim Sitesi

Download Nedir? Download Hakkında Kısaca Bilgi

Download Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Download:

İndirme, yükleme anlamındadır. Bir dosyanın bir bilgisayardan diğerine iletilmesi. İnternette bir kullanıcının bir Web sitesinde bulunan bir dosyayı kendi bilgisayarına almasıdır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    DAT: Digital Audio Tape günümüzde Master banda olarak standartlara yerleşmiş Teyp sistemi. Dönel kafa sistemi ile çalışmakta. CD ya da üzerinde kayıt yapan teyp sistemi.

    GATEWAY: Gateway, teknik olarak aynı türden olmayan iki protokol'ün anlaşılmasını sağlayan donanım ya da yazılım anlamına gelir. Örneğin Compuserve'ün kendi mesaj formatı ile Internet "e-mail" formatı arasında değişimi sağlayan bir "geçiş kapısı" vardır.Ama bu terim Internet üzerinde genellikle, bir sistemden diğer bir sisteme geçiş sağlayan bir mekanizmayı anlatır.

    Karşıdan Yükleme (Download): Bir bilgisayardan bağlı bir aygıta, genellikle bir sunucudan bir kişisel bilgisayara program veya veri aktarmaktır.

    İnternet: 1. İki veya daha fazla network'un birleşmesiyle oluşan yapı. 2. Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü