Eğitim Sitesi

Doğal Radyoaktiflik Nedir? Doğal Radyoaktiflik Hakkında Kısaca Bilgi

Doğal Radyoaktiflik Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Doğal Radyoaktiflik:

Atom numarası 83'ten büyük olan elementlerin kendiliğinden çeşitli ışımalar yaparak yeni elementlere dönüşmesi

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Kolonya: Etil alkolün hacimce %80'lik çözeltisine kolonya denir. Kolonya yapılırken etil alkol çözeltisi içerisine limon, zambak gibi maddelerin özleri koyularak çeşitli kolonyalar elde edilebilir. Kolonya yapımında etil alkol yerine metil alkol kullanımı geçici uzun süre kullanımında kalıcı körlüğe neden olabilir. Kolonya dezenfektan olarak kullanılabilir.

    Polialkoller: Bileşik iskeletinin değişik yerlerinde farklı C atomları üzerinde olmak şartı ile birden fazla -OH içeren bileşiklerdir.

    Polar Kovalent Bağ: 1- Farklı iki atom arasında ortak kullanılan elektronlar iki atom tarafından farklı oranda çekilir. Elektronlar elektronegativitesi yüksek olan atoma doğru yaklaşırlar. Bu tip atomlarda kısmi bir kutuplaşma oluşur. Bunlara polar kovalent bağ denir. 2- Bağ elektronlarına sahip çıkma eğiliminin farklı olduğu atomlar arasında meydana gelen kovalent bağ.

    Nötürleşme: 1- Asitler bazlarla birleşerek tuz ve su oluştururlar. Bu olaya nötürleşme denir. 2- Asit ve bazın, eş değerlik kuralı uyarınca tepkimeye girerek, bir birinin etkisini yok etmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü