Eğitim Sitesi

Doğal Gaz Nedir? Doğal Gaz Hakkında Kısaca Bilgi

Doğal Gaz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Doğal Gaz:

1- Yer kabuğunun içinde bulunan, yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alan ve petrolün bir cinsi olan yanıcı gaz.

2- Hidrokarbon biriken alanlarda açılan kuyulardan elde edilen, esas itibarıyla metan gazı ile az miktarda propan, bütan vb. daha ağır moleküllü hidrokarbon gazları ve eser miktarda su buharı, hidrojen, karbondioksit ve azot karışımı gaz.

3- Konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, üretim ve enerji amacıyla belli bir merkezden kontrollü olarak bir şebeke sistemiyle dağıtılan yanıcı gaz.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Doğal Gaz:

Yer kabuğunun içinde bulunan,yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alan ve petrolün bir cinsi olan yanıcı gaz.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Koniferler: Sıcak ve soğuğa dayanacak biçimde uyum gösteren iğne yapraklı Gymnosperm'lerdir. Kozalaklı bitkilerdir.

    İklim: 1. Belirli ve uzun bir zaman aralığında, yeryüzünde belirli bir yer için atmosferin gözlemlenen sıcaklık, nem, yağış şekil ve miktarı, rüzgârlar, gibi özelliklerinin ortalama ve uç değerlerinin genel durumu. 2. Bir bölgedeki uzun süreli ortalama atmosferik koşullar.

    İnterfaz: 1- Hücre döngüsünde, birbirini izleyen çekirdek bölünmeleri arasındaki periyot; bu periyot boyunca kromozomlar dağınık durumdadır ve çekirdek kılıfı bozulmamıştır. 2- Canlı hücrenin normal yaşam evresidir. Bu evrede hücre büyüyüp olgunlaşır. Bu evrenin sonuna doğru DNA ve sentrozomlar kendini eşler.

    Mikrotubuluslar: Proteinlerin alt birimlerinden oluşan mikro borucuklardır. Sentrozomlar tarafından üretilir. Granül, vezikül ve mitokondrilerin taşınmasında rol oynar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü