Eğitim Sitesi

Dizüstü bilgisayarlar Nedir? Dizüstü bilgisayarlar Hakkında Kısaca Bilgi

Dizüstü bilgisayarlar Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Dizüstü bilgisayarlar:

Multimedya tasarımı bir dizüstü bilgisayarın sabit diskine kopyalanır ve mevcut ekranından gösterilir. Prezantasyon birebir veya birkaç kişiye yapılacaksa kullanılır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Açıklık: Genellikle yazılım veya donanımda bir programlama hatası nedeniyle bulunan ve bilgisayarın kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasına sebep olan zayıflıklara açıklık denmektedir. Açıklıklar, kötü niyetli kişiler tarafından bilgi sistemlerinde bulunan bilgileri silmek, çalmak , değiştirmek veya diğer sistemlere saldırı düzenlemek amacıyla kullanılmaktadır.

    Hidden file: Normal directory araştırmasında görülemeyen dosyalar. Normal DOS komutları ile bu tür dosyalar üzerinde işlem yapılamaz.

    Horizontal Resolution: Ekran üzerinde yatay olarak bulunan pixelerin sayısını belirtir.

    TFT: Thin Film Transistor, aktif matriks ekran tekniği. Ekran noktalarının yönetimi milyonlarca transistör üzerinden gerçekleşiyor.Web servislerini taramak yerine Elektronik kütüphanenin devasal içeriğine bir gözatmak isteyebilirsiniz.Elektronik kütüphanenin sayfalarını 1000 tam sayfa gazete haberi, magazinler, akademik günlükler, resimler, referans kitapları, sanat ve bunun gibi hergün yenilenen birçok kaynak oluşturuyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü