Eğitim Sitesi

Diyalog Nedir? Diyalog Hakkında Kısaca Bilgi

Diyalog Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Diyalog:

İki kişinin karşılıklı konuşmasını tanımlayan Yunanca sözcük. Roman, hikaye, tiyatro gibi türlerde kahramanların karşılıklı konuşmalarının olduğu gibi yazılmasını ifade eder. En çok dram türünde görülür ve üsluba canlılık katar. Devrik cümleler kullanmaya elverişlidir. Örneğin Eflatun'un diyalogları ünlüdür.

 

Tiyatro Terimi Olarak Diyalog:

Oyun, roman, öykü gibi eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması, konuşmaya dayanılarak yazılmış eser. Roman, hikâye ve tiyatroda kahramanların karşılıklı konuşmaları. İki kişi arasında karşılıklı konuşma.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Diyalog:

Karşılıklı konuşma.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Diyalog:

Kişilerin karşılıklı konuşmaları.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Diyalog:

İnsanların karşılıklı fikir ve düşüncelerini paylaşması, konuşması.

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    Trajedi: Acıklı olayları anlatan kısa oyun, ağlatı.Antik ve klasik tanıma göre, yüceltilmiş sözlerle yazılan, bir kahramanın iyi bir durumdan kötü bir duruma düşmesiyle, duygusal arınmayı sağlayacak acıma ve korku duygularına yönelen oyun türü. Klasik anlayışta manzum olarak yazılan tragedya, daha sonra düzyazıyla da yazılmıştır.

    Kullanmalık Metin: Günlük yaşamın her yerde ve her zaman karşılaşılan durumlarını değiştirmeden anlatan yazılara verilen ad.

    Eklektizm: Felsefede uyuşabilir tezleri toplayıp uyuşamayanlarını bir yana bırakma eğilimini, edebiyatta ise birbirine aykırı çeşitleri bağdaştıran geniş sınırlı zevki ifade eder.

    Melhame: Divan edebiyatında gelecek olayları anlatan nazım ya da nesir eserlerin ortak adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü