Eğitim Sitesi

Dilsiz Uşak Nedir? Dilsiz Uşak Hakkında Kısaca Bilgi

Dilsiz Uşak Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dilsiz Uşak:

Ceket, pantolon benzeri eşyaları asmak için kullanılan üst tarafı askı şeklinde olan tekil vestiyer.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Rekonstrüksiyon: Yeniden kurma, inşa, imar.

    Merkezi Isıtma: Bir ısıtma merkezinde üretilen ısının, taşıyıcı bir ortam vasıtasıyla ısıtılması istenen mahallere yerleştirilmiş ısıtıcılara gönderilmesi suretiyle gerçekleştirilen ısıtmaya denir. Merkezi ısıtma sistemlerinde ısı üretimi genellikle kazan dairesi adı verilen bir merkezde gerçekleştirilir. Bir kazanda veya sıcak hava üretecinde yanma sonucu ortaya çıkan reaksiyon (tepkime) ısısı suya veya havaya verilir. Isıtıcı akışkan adı verilen su, hava veya herhangi bir akışkan, kazanda üretilen ısıyı taşır. Merkezi ısı üreteci ile ısıtılacak hacim arasında ısıtıcı akışkanı dağıtan ve toplayan bir boru veya kanal sistemi vardır. Bu sistem yardımı ile ısıtılacak hacme getirilen ısıtıcı akışkan, hacim içerisinde uygun yerlere konulmuş ısıtıcı elemanlara (Radyatör, konvektör, fancoil vb.) girer. Bu ısıtıcı elemanlarda ısıtıcı akışkanla merkezden taşınan ısı, oda içerisine yayılır. Böylece bir merkezden üretilen ısı ile çok sayıda bağımsız hacmin ısıtılması gerçekleştirilmiş olur. Genel olarak merkezi ısıtma tesisatını meydana getiren elemanlar şunlardır: Kazanlar (ısı üreteçleri), ısıtıcılar, borular, vanalar ve diğer tesisat elemanlarıdır.

    Sunta: Ahşap yonga levhası. Ağaç talaşı ve tutkal karışımının preslenmesiyle değişik kalınlıklarda ve dokularda üretilir. İç mimari ve mobilya tasarımında, boyama ve kaplama ile tamamlanarak seri işlerde kullanılır. Su ve rutubetten korunduğu takdirde uzun vadeli bir malzemeye dönüşebilir.

    Demir: Demir-çelik sektörünün ana hammaddesi demir cevheridir. Bir madenin cevher olarak değerlendirilebilmesi için işletilmesi ve kullanılmasının ekonomik olması gerekmektedir. Çelik sanayiinde kullanılan demir cevherlerinin harman tenörünün yaklaşık en az % 57 demir olması arzu edilmektedir. Demir genellikle açık işletme yöntemi ile çıkarılmaktadır. Peletleme işlemiyle de zenginleştirilmekte ve yüksek fırınlarda kolay işlenebilmesi sağlanmaktadır. Demir dayanıklı ve sert olmasına karşı işlenmesi kolaydır. Kalıplanabilir, ısıtılıp işletilebilir ve alaşımı yapılabilir. İnşaat endüstrisinde kullanılır.Çelik ve birçok ev eşyası demirden üretilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü