Eğitim Sitesi

Dil İltihabı Nedir? Dil İltihabı Hakkında Kısaca Bilgi

Dil İltihabı Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Dil İltihabı:

Tıp dilinde Glossit denilen bu iltihaplanmanın nedeni, çürük dişler, dişeti iltihabı, sigara, çok sıcak veya çok soğuk şeyler yemeyi alışkanlık haline getirmiş olmaktır. İhmal etmemek gerekir. Çünkü dil kanseri veye dil ülseri belirtisi de olabilir. Mutlaka doktora başvurmak gerekir. Yapılacak ilk iş, sigarayı bırakmak, çürük dişleri tedavi ettirmek, ve kötü alışkanlıkları terk etmektir.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Gingiva: Çene kemiğini kaplayan ve dişlerin etrafını saran yoğun doku. Diş eti.

    Deontoloji: Aynı meslek grubunda olan insanların birbirleri ile olan ilişkilerinde uyulması öngörülen ahlaki, moral değerler.

    Kalıp: Bir çalışma kalıbı çıkarmak amacıyla yumuşak malzemeden bir ya da birkaç dişin ve dişetinin bir baskısının çıkarılması. Kuron köprü, protez, ağartma tepsisi hazırlığı sırasında ve ortodontik tedavilerde kullanılır.

    Endodontist: Endodonti Uzmanı ya da endodontist; diş hekimliği fakültesini bitirdikten sonra belirli bir süre endodonti üzerine uzmanlık eğitimi alan ve kök kanal tedavisinde uzmanlaşmış diş hekimidir. Bir endodontistin çalışma alanı, kök kanal tedavisi gereksiniminin teşhisi ve tedavisini kapsamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü