Eğitim Sitesi

Diadem Nedir? Diadem Hakkında Kısaca Bilgi

Diadem Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Diadem:

Baş çevresine yerleştirilen ince şerit biçiminde taç. Antikite'de alnın hemen üzerinden enseye doğru bağlanan kumaş şerit anlamına da gelir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Dekor: 1. Bir iç mekânı bezeme, süsleme ve de döşeme amacıyla yerleştirilmiş ya da eklenmiş ögeler bütünü. 2. Tiyatroda olayın geçtiği yeri anlatmak için kullanılan resimli perdeler (panolar) ya da eşyaların tümü. Süs.

    Sarnıç: 1- Genellikle yağmur suyu biriktirmek amacıyla genellikle toprak altında inşa edilen yer altı su deposu. 2- Su ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılan özel su toplama havuzu, su deposu. Üstü açık ya da kapalı olabilir.

    Mukarnas: Kademeli olarak taşmalar yapacak biçimde, aşırtmalı olarak yan yana ve üst üste gelen, üç boyutlu görünüm veren bir geçiş ve dolgu öğesi. Petek biçimi bir görüntü ile yarım kubbelerin içini dolgulayan İslam sanatı öğesi (Sarkıtlı olanlarına istalaktit denilir).

    Dışavurumculuk: Ekspresyonizm ya da Anlatımcılık da denir. 20.yy.ın başlarında Avrupa'da ortaya çıkan sanat ve mimarlık akımı. Güzel sanatlarda Rönesans'tan beri hüküm sürmüş doğaya uygun betimleme anlayışından bir kopuş olan dışavurumculukta, sanatın asıl amacı, sanatçının duygularını ve iç dünyasını, renk, çizgi, yüzey ve kütle aracılığıyla dışa vurmasıdır. Bu duyguları daha güçlü yansıtabilmek için sanatçılar tasarımda denge ya da güzellik gibi geleneksel kavramlardan uzaklaşarak biçimbozma (deformasyon) yöntemini yaygınlıkla uygulamışlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü