Eğitim Sitesi

Dezenfeksiyon Nedir? Dezenfeksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Dezenfeksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Ürünün depolanacağı ünitelerin temizlenmesinden sonra deponun taban, tavan, duvar, döşeme ve tüm kısımları ile buna bağlı olarak depo çevresindeki belirli bir alanın ve açık yığın yerlerinin birtakım kimyasal ilaçlarla ilaçlanması işlemi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Cansız yüzeylerdeki hastalık yapma özelliği olan bakteri ve virüs gibi etkenlerin (mikroorganizmaların) kimyasal maddeler kullanılarak yok edilmesi, mikroplardan arındırma işlemi.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için uygulanan işlem basamağı.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sarı Kıvrım: Tohumun çimlenmesinde toprak yüzeyine çıkmasını etkileyen olumsuz şartlar bulunmaktadır. İşte bu olumsuz şartların etkisiyle çimlenen tohum toprak altında kalarak kıvrılır. Buna sarı kıvrım olayı denir. Sarı kıvrıma sert tabaka, kaymak tabakası ya da tohumun istenen ölçülerden daha derine ekilmesi sarı kıvrıma sebep olur.

    Tepal: Çanak ve taç beraberce çiçek örtüsünü oluştururlar ve 3. ve 4. halkada bulunan erkek ve dişi organları korurlar. Bazı çiçeklerde çanak ve taç yapraklar aynı özelliktedirler. Böyle çiçeklerin çiçek örtüsüne perigone ve perigonu oluşturan her bir yaprağa da tepal denir. Örneğin, ıspanak çiçeklerinde çanak ve taç yaprakların ikiside yeşil renktedir. Dişi organ tepecik (sitigma), dişicik borusu (style) ve yumurtalık (ovary) olmak üzere 3 kısımdan oluşur.

    İntensite Etmeni: Bitkilerin gelişme dönemlerinde belli zamanda toprak çözeltisinde bulunan bitki besin maddeleridir.

    Arpathan-9: Kılçıksız, beyaz kavuzlu, verimli, kışa dayanıklı, ekmeklik kalitesi iyi, Trakya Bölgesi için uygun, Macaristan orijinli kırmızı sert buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü