Eğitim Sitesi

Deniz Harp Okulu Nedir? Deniz Harp Okulu Hakkında Kısaca Bilgi

Deniz Harp Okulu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Deniz Harp Okulu:

Türk Deniz Kuvvetlerine subay yetiştiren okuldur.İlk kez Osmanlı Devleti'nde III. Mustafa Dönemi'nde Hendesehane adıyla oluşturulan okulun, 1776'da Mühendishane-i Bahr-i Hümayun adıyla yeniden düzenlenmesiyle kurulmuştur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Cirit Oyunu: İki takımın at koşturup cirit adı verilen uzun sopaları birbirlerine attıkları bir oyundur. Bu oyun Anadolu'ya Türkler tarafından Orta Asya'dan getirilmiştir.

    Menşur: 1. Genellikle serdarlık, Kırım Hanlığı, vezirlik, kazaskerlik, Eflak ve Boğdan Voyvodalığı ile beylerbeyliği gibi yüksek görevlere atananlar için çıkarılan padişah buyruğudur. Genel anlamda ise; halifelerden alınan sultanlık yetkisidir. Menşur alametleri olarak Abbasi halifesi tarafından hükümranlığı tanınan devlet adamlarına, davul, tığ, teber, sancak gibi objeler gönderilirdi. 2. İslamiyet öncesi Türk toplumlarında yoktur. Herhangi bir olay veya kararla ilgili olarak halifenin onayının alınması işlemine "Menşur" denir. 3. Osmanlı Devleti'nde padişah tarafından vezir, beylerbeyi gibi yüksek rütbeli memurların atanmasına ilişkin verilen özel beratlara verilen isim.

    Sahabe: Hz. Muhammed'in meclislerinde bulunmuş, onun söyleşilerini dinlemiş olan Müslümanlar.

    Çeri: Eski Türkçede asker. (Yeniçeri-Yeni asker)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü