Eğitim Sitesi

Decoder Nedir? Decoder Hakkında Kısaca Bilgi

Decoder Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Decoder:

Kod çözücü. Bazı uydu yayınları elektronik olarak kodlanmakta ve kod çözücü olmadan izlenmemektedir. Sadece abonelere dağıtılan bu kod çözücüler, sinyalleri izlenebilir hale getirir. Ancak rekabet nedeniyle pek çok kuruluş kodlama sisteminden vazgeçmek zorunda kalmıştır.

 

Uydu Terimi Olarak Decoder:

Şifreli TV yayınını çözmeye yarayan set üstü, kod çözücü cihaz. Dijital yayınlarla ilgili olarak kullanılan ve “codec” olarak bilinen digital coder, decoder ile karıştırılmamalıdır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ARPANet (Advanced Research Projects Agency Network): 60'ların sonu 70'lerin başında Amerika Savunma Bakanlığı tarafından, olabilecek bir nükleer savaşta ayakta kalabilecek WAN projesi. İnternetin oluşmasındaki temel taş.

    FLC,FLI: Animasyon formatı. İlk olarak Autodesk tarafından kullnılmaya başlanılan bu format günümüzde bir çok grafik yazılımında kullanılmaktadır.

    Grayscale: Siyah/Beyaz dökümanları tarama modu.

    Attachment: Bir elektronik postaya, formda mesaja eklenmiş dosya, resim, müzik veya görüntü dosyaları; hem bu eklerin hem de bunları ekleme işinin karşılığı olarak kullanılan bir sözcük.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü