Eğitim Sitesi

Damping Nedir? Damping Hakkında Kısaca Bilgi

Damping Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Damping:

ABD yasalarına göre "adil piyasa fiyatının altında" Birleşik Devletler'e mal satılması ya da ihraç edilmesi yoluyla ülkedeki üreticilere maddi zarar verilmesi ya da maddi zarar tehdidi oluşturulması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Damping:

Bir malın gerçek değerinin altında satılmasıdır.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Damping:

Bir ürünün bedelinin altında fiyatlandırma uygulaması.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Damping:

Düşürmek, indirmek.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Damping:

Stoklardan kurtulmak ve piyasada avantajlı duruma geçmek için malların maliyet fiyatından aşağı bir fiyatla satışa çıkarılması.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İnsan Sermayesi: Bireyin çalıştığı işe kazandırdığı sağlık, güç, öğrenim, eğitim ve beceri.

    Hesaben Saklama (Book Entry): Kıymetlerin elektronik ortamda hesaben saklanmasını ifade eder. Örneğin Hazine ihalesinden alınan kıymetler, katılımcılar tarafından fiziki olarak talep edilebileceği gibi (bu kıymetler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bastırılmaktadır) makbuz karşılığı elektronik ortamda katılımcıların hesabına da aktarılabilmektedir. Şahıslar da, makbuz karşılığı kıymetlerini hesaben saklatabilmektedirler. Fiziki olarak elde bulunan bir kıymetin, sonradan bir hesaba yatırılması da kıymeti bu forma sokmaktadır.

    Hazine Açığı: Hazine, devletin harcama ve gelirlerinin gerçekleştiği soyut bir kasa olan kurumdur. Belli bir dönemde Hazine'nin kamusal giderlerinin finansmanı için yapılan ödemeler, toplanan kamu gelirlerini aşması durumunda Hazine açığı ortaya çıkar.

    Kamu Gelirleri: Devletin kamu harcamalarını karşılamak amacıyla vergi, harç, resim, para cezaları, mülk-teşebbüs gelirleri, borçlanmalar, yardım-bağış, devalüasyondan doğan fark gibi gelirlerden oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü