Eğitim Sitesi

Damasko Nedir? Damasko Hakkında Kısaca Bilgi

Damasko Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Damasko:

Bir çeşit döşemelik kumaş.

 

Perdecilik Terimi Olarak Damasko:

Avrupa´da XV. yy.´dan beri üretilen bu kumaş ağır olmasıyla tanınıyor. Genellikle iki taraflı olarak dokunan kumaşta desenler genelde mat saten iplikler üzerine parlak saten dokuma kombinasyonu ile oluşturuluyor. Kullanımı: duvar kaplamaları, perdeler, koltuk ve yastıklar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Z Profili: Yerinde yapılan sandviç sistem kaplamaların ara katman (ısı yalıtım gibi) mesafelerini oluşturmak ve bu aralıkları çatı bütününde korumak için kullanılan mesafe ve bağlantı elemanlarıdır.

    Görünüş: Bir yapının tümünün ya da bir parçasının düşey bir düzleme perspektifsiz olarak düşürülmüş gibi çizilen şekli. Binanın tüm cephelerinin görünüşleri çizilerek her görünüşte, cephe kaplamasının çeşidi, kapı ve pencere doğramalarının şekli, pencere kanatlarının açılış yönü belirtilmektedir. Yağmur olukları iniş boruları gösterilir. Fazla ayrıntılara girilmeden, gerekli görülen yerlere kodları verilir. Görünüşler kat planlarının çizildiği ölçekte çizilmektedir.

    Emaye: Emayla kaplanmış olan.

    Mansard Çatı Tipi: Çatı arasının kullanımını sağlamak amacıyla kenarlarda yüksek eğimli çatı yüzeyleri, ortada ise daha az eğimli yüzeylerden yararlanılır. Ülkemizde yaygın olmayan bir çatı türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü