Eğitim Sitesi

Dalga Simülasyonu Nedir? Dalga Simülasyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Dalga Simülasyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Dalga Simülasyonu:

Deniz tabanında oluşabilecek yükselme ve alçalmaların oluşturacağı su dalgalarını zamana bağlı olarak simüle etmek için geliştirilen model.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Düz Dam: Çatı yerine üst tarafı düz olarak toprak gibi malzemelerle kapatılmış damlar.

    Dulda: Rüzgâra açık olmayan yamaç.

    Obruk: Karstik kuyular. Baca veya kuyu şeklinde, keskin köşeli, derin çukurluklara obruk denir. Derinliği 250-300 m'yi bulabilen obrukların bazılarının tabanında göl bulunur. Türkiye'de İç Anadolu'nun güneyinde ve Toroslar'da yaygın olarak obruklar görülür. İçel'deki Cennet-Cehennem mağaraları ve Konya'daki Kızören obruğu ülkemizdeki en güzel örneklerdir.

    Harita: 1- Yeryüzünün tamamının veya bir kısmının bir ölçeğe göre küçültülerek bir plan üstünde gösterildiği çizime harita denir. 2- Dünya'nın bütününün ya da bir bölümünün kuşbakışı görünümünün belli bir oranda küçültülerek düzleme aktarılmış şekline harita denir. Bir çizimin harita özelliği taşıyabilmesi için; - Kuşbakışı görünüme göre çizilmesi, - Arazi üzerindeki uzunlukların belli bir oranda küçültülmesi gerekir. 3- Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularla ilgili yeryüzünün veya bir parçasının, belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü