Eğitim Sitesi

DNA Nedir? DNA Hakkında Kısaca Bilgi

DNA Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak DNA:

Genetik bilgileri içeren ikili sarmal molekül, deoksiribonükleik asit. Kromozomların yapısını oluşturan yönetici moleküllerdir.

 

Kimya Terimi Olarak DNA:

Hücre çekirdeğindeki kromozomların genlerini taşıyan nükleik asit.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Hormon: 1. Vücudun bir kısmında oluşturulan sonrada difüzyonla yada kan dolaşımıyla diğer kısımlarındaki hücrelere taşınarak onların çalışmalarını düzenleyen özel maddeler. 2. İç salgı bezleri (endokrin bezler) tarafından salgılanıp kana verilerek vücudun başka bölgesindeki hücre ya da hücre gruplarını faaliyete geçiren, kimyasal yapılarına göre (peptitler, proteinler, steroitler) ve etki şekillerine göre (faaliyeti hızlandırıcı ve azaltıcı) gruplandırılan, başta beyin olmak üzere eşey organları, adrenal bezler, tiroit, pankreas vb. gibi organlardan salgılanan birincil haberci maddeler. 3. İç salgı bezlerinden kana geçen ve organların işlemesini düzenleyen adrenalin, insülin, tiroksin vb. uyarıcı maddelerin genel adı.

    Alkali Metaller: Periyodik cetvelde 1 A grubunda bulunan elementlerdir. Bunlar; Lityum, Sodyum, Potasyum, Rubidyum, Sezyum ve Fransiyumdur.

    Gastrula: Embriyonun blastuladan sonra oluşan, hücreleri içeri çökmesiyle ilk bağırsak boşluğunu meydana getiren erken embriyonik safha.

    Göz Bebeği: İrisin ortasında ışığın girdiği açıklık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü