Eğitim Sitesi

Crossing-over Nedir? Crossing-over Hakkında Kısaca Bilgi

Crossing-over Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Crossing-over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi. Homolog kromozomların kardeş olmayan kromatitleri arasında genlerin karşılıklı olarak değiştirilmesidir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Crossing-over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi.

 

Genetik Terimi Olarak Crossing-Over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz-I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Trofallaksis: Bir böcek kolonisi bireyleri arasında besin ve salgı maddesi alış-verişi.

    Halofilik Arkeler: Bazı arke türleri aşırı tuzlu yerlerde yaşayabilir. Halofil adı verilen bu arke türlerinde kırmızı renkli pigmentler vardır. Bu pigmentleri sayesinde güneş ışığını emerek fotosentez yaparlar. Bu tür, Tuz Gölü ve Kızıldeniz'de çok bulunur.

    Arkegonyum: 1. Genellikle şişe biçiminde, bir sıra verimsiz hücre tabakasıyla çevrilmiş boyun, karın kanal hücreleriyle yumurta hücresinden meydana gelmiş üreme organı. 2. Çiçeksiz bitkilerde yumurtanın oluştuğu dişi organ.

    Basımlama: Yumurtadan yeni çıkmış bir kuş yavrusunun ya da yeni doğmuş bir memeli yavrusunun ilk birkaç saat içinde bir objeyle kuvvetli bir sosyal ilişki kurarak çabuk öğrenme biçimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü