Eğitim Sitesi

Çözücü Nedir? Çözücü Hakkında Kısaca Bilgi

Çözücü Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çözücü:

Boyayı akışkan hale getiren, uygulandıktan sonraki kuruma sırasında buharlaşan sıvı haldeki kimyasal maddelerdir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Çözücü:

Çözeltiyi oluşturan sıvı madde.Örnek:Tuzlu suyun çözücüsü su.

 

Kimya Terimi Olarak Çözücü:

Bir çözeltinin en fazla miktardaki bileşeni veya çözeltiye fiziksel halini veren bileşendir.Çözeltide genellikle daha fazla bulunan bileşen.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Duş Teknesi: İnsanların ayakta pratik bir şekilde yıkanabilmeleri için imal edilmiş vitrifiye gerecidir. Batarya duş başlığından fışkıran su taneciklerinin vücuttaki dinlendirici etkisi, kirli suyun sürekli akıp gidişi ve su kullanımında belirli ölçüde tasarruf sağlayabilmesi gibi nedenlerle duş pek çok kimse tarafından tercih edilen bir yıkanma şekli olmuştur. Duş tekneleri dökme demir, emaye, polyester döküm, akrilik ve seramikten imal edilirler.

    Ekstrüde Polistren (XPS): Polistiren hammaddesinden ekstrüzyon yolu ile üretilen ısı yalıtım malzemesidir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve basma mukavemetinde, değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha olarak üretilebilmektedir. %100 kapalı gözenekli homojen hücre yapısına sahip olup bünyesine su almamaktadır. Kapiler emiciliği yoktur. Basma dayanımı çok yüksektir.

    Gazbeton: İnce ve silisli bir agrega ve inorganik bir bağlayıcı madde (kireç veya çimento) ile hazırlanan karışımın, gözenek oluşturucu bir madde katılarak hafifletilmesi yolu ile elde edilen hafif beton.

    Asıl Çizimler: İnşaat proje yöneticisi ile mal sahibinin bu konu üzerinde anlaştıkları hizmetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü