Eğitim Sitesi

Cost, Insurance, Freight (CIF) Nedir? Cost, Insurance, Freight (CIF) Hakkında Kısaca Bilgi

Cost, Insurance, Freight (CIF) Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Cost, Insurance, Freight (CIF):

İngilizce bedel, sigorta ve navlun sözcüklerinin kısaltılmasından oluşan ve ithalatta mal bedelinin üstüne sigorta ve navlun giderlerinin de eklendiğini ifade eden terim. CIF satışlarda satıcı, sigorta ve navlundan kaynaklanan maliyetlere katlanır. Bu uygulamada malı alanın (ithalatçının) belirleyeceği yere kadar götürme sorumluluğu satıcıya aittir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Fosil: Toprak tabakalarında kalarak, eskiden günümüze kadar gelen bitki ve diğer canlıların kalıntı veya izlerine verilen ad.

    Concierge: 1. Danışma memuru. Misafirin bagajlarının taşınması, muhafaza edilmesi, posta, evrak ve mesaj dağıtımı gibi işlevleri olan bölümdür. 2. Otellerde konaklayan misafirlerin, otel dışında ihtiyaç duydukları hizmetlerin sağlandığı bölüm.

    Sosyo-Kültürel Turizm Değerleri: Toplum kültürü ile ilgili olup turizm açısından önem taşıyan olay, davranış, gelenek, özellik gibi değerler bütünü.

    Telekabin: Taşıyıcı ve çekici bir kablo üzerinde değişik sayıda ve kapalı kabinlerden oluşan, iki ilâ dört kişilik kapasitede, mekanik yukarı çıkarma cihazı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü