Eğitim Sitesi

Çocuğa Dönük Eğitim Nedir? Çocuğa Dönük Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Çocuğa Dönük Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Çocuğa Dönük Eğitim:

Çocuğun özellikle kitaplardan ve kuramsal derslerden bilgi edinerek yetişmesi yerine, gerçek ve kişisel yaşantılar kazanmasını öngören, bunun için de okul çalışmalarında öğrencinin kendi kendini yönetmesine, işbirliğine, kişisel girişim ve yaratıcılığa, liderliğe, program ve planlarda esnekliğe ağırlık veren eğitim.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Televizyonla Eğitim: 1. Televizyonun görsel-işitsel etki ve olanaklarından yararlanarak çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin gereksemelerini karşılamak üzere televizyon yolu ile yapılan eğitim. 2. Kimi okul ve üniversitelerde, özellikle kalabalık sınıflarda birtakım derslerin kısa dalgalı televizyon programları ile verilmesi.

    Özel Derslik: 1. Okullarda işlik, resim salonu, müzik odası vb. yerlere verilen ad. 2. Her yaştan öğrencilerin belli dal ve konularda yetişmelerini, bilgi ve beceri bakımından eksikliklerinin giderilmesini sağlamak amacıyla gerçek ya da tüzel kişilerce açılan bir tür özel eğitim kurumu.

    Beden: Canlı varlıkların maddi bölümü, vücut.

    Değişken: 1. Bir evreni temsil eden deneklerin değişebilen özelliği. 2. Nicelik ve ölçülebilir nitelik bakımından değişiklik gösteren gözlem. 3. Değişik değerler alabilen (nicelik). 4. Ağırlık, boy, zihin yeteneği gibi bireyden bireye değişen öğe ve etmenler ile olgulara verilen genel ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü