Eğitim Sitesi

Çiçek tozu (Polen) ikame yemi Nedir? Çiçek tozu (Polen) ikame yemi Hakkında Kısaca Bilgi

Çiçek tozu (Polen) ikame yemi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Çiçek tozu (Polen) ikame yemi:

Çiçek tozu (polen) içermeyen, çiçektozunun olmadığı dönemlerde arıların protein ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan proteinli yemler.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Bal dinlendirme kabı (kazanı): Baldaki büyük parçacıkların dibe çökmesi, hava kabarcıklarının yüzeye çıkması için ve balın durulmasında kullanılan kazan.

    Organik arıcılık: Arı ürünlerinin, üretimden tüketime kadar tüm aşamalarında kimyasal ilaçlama yapmadan, organik tarım alanlarında veya doğal yapısı bozulmamış arı merasında, her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık.

    Ana arı rengi: Ana arının doğduğu yılı belirtmek amacıyla kullanılan; beyaz, sarı, kırmızı, yeşil ve mavi renk kodları. Sonu 1 ve 6 ile biten yıllar beyaz, 2 ve 7 ile biten yıllar sarı, 3 ve 8 ile biten yıllar kırmızı, 4 ve 9 ile biten yıllar yeşil, 5 ve 0 ile biten yıllar ise mavi ile gösterilir. İlgili renk işaretleri, tercihan kokusuz boyalar ana arının sırtına uygulanarak ya da plastik pulcuklar yapıştırılarak uygulanır.

    Glukoz (Üzüm şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü