Eğitim Sitesi

Çevre Yönetimi Nedir? Çevre Yönetimi Hakkında Kısaca Bilgi

Çevre Yönetimi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çevre Yönetimi:

Torak, su, ve hava gibi kaynakların çevresel açıdan kabul edilebilir uygulamalar yoluyla kullanılması.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Air Miles (Uçuş Mili): Uçuş mesafesi ölçüsü olarak kullanılan deniz mili. Uçuş mesafelerinde belirtilen km ve deniz mili değerleri, uçağın irtifada takip ettiği rotanın yer üzerinki iz düşümünün ölçülen mesafesidir.

    Turizm Arzının Özellikleri: Turizm sektöründe arzın oluşturulması büyük yatırımları gerektirir. Turizm arzı, diğer turistik bölgelerdeki fiyatların etkisi, tüketici eğilimlerindeki farklılıklar gibi dış faktörlerin etkisi ile sunulan mal ve hizmetler açısından da farklılıklar gösterir. Başka bir ifadeyle, turizm sektöründe arz, mal ve hizmetlerin her turist tipinin ayrı özelliklerine uygun olarak sunulmasını gerektirir. Turizm sektöründe üretilen mal ve hizmetlerin ya da kazanılan deneyimlerin stok edilmesi mümkün değildir. Turizm arzının temel özelliği diğer hizmet sektörlerinde olduğu gibi, emek-yoğun üretime dayalı olmasıdır. Turizm arzı kısa dönemde elastik olmayan bir özelliğe sahiptir. Talepte meydana gelen değişmeye göre turizm arzını kısa sürede artırmak mümkün olmayabilir. Turizm arzının bulunduğu yer aynı zamanda tüketim yeridir. Yani turistik tüketici turizm faaliyetlerinden yararlanabilmek için üretim yerine gitmek zorundadır. Turizm arzı çok değişik alanları ilgilendiren bir özelliğe sahiptir. Bir bölgedeki fizik, doğal, kültürel ve insani özellikler o bölgeyi ziyaret eden turistin aklında bir bütün olarak yer almakta ve turistin tatil deneyiminin oluşmasına bir bütün halinde katkıda bulunmaktadır.

    FOB (Free On Board): Güvertede teslim, Deniz taşımacılığına ilişkin bir anlaşma olan FOB uygulamasında satıcının yükümlülüğü malın gemiye yüklenmesi ve bu durumun alıcıya bildirilmesi ile sona erer.

    Tur Kuponu: Turda sunulan hizmetlere karşılık geçerli belge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü